Ako mať svieži eukalyptový spánok?

4 min
28 decembra, 2020
matrac s výťažkami z eukalyptu dokáže vyladiť váš spánok
matrac s výťažkami z eukalyptu dokáže vyladiť váš spánok

Prineste si niečo z liečivej sily prírody až k vám domov. Čo napríklad penové matrace s prírodnými výťažkami z eukalyptu? Táto silica od protinožcov odvádza účinne vlhkosť od tela, reguluje teplotu, pôsobí antibakteriálne, relaxačne aj regeneračne po celú noc. Výsledkom je eukalyptový spánok čiže každodenná vitalita a príliv novej energie, s ktorou oveľa ľahšie zdoláte aj najnáročnejšie úlohy.

Grácia, Andromeda, Kalypsó a ďalšie české eukalyptové matrace

V matracoch sa výťažok z eukalyptu cení pre jeho antiseptické pôsobenie a celkovú stimuláciu organizmu. To najlepšie vo svete eukalyptového spánku reprezentuje vysoký a veľmi komfortný eukalyptový matrac Grácia. Skladá sa z dvoch typov priedušných a pružných eukalyptových pien uložených na penových pružinách v tvare kvetov. Je tak aktuálnou variantou k taštičkovým pružinám, ale bez kovu, ktorý citlivejší jedinci v posteli nechcú.

Pružinky-kvetinky v eukalyptovom matraci Grácia vďaka 7 anatomickým zónam podporujú zdravý chrbát a ich nápaditý tvar zaručuje efektívny odvod potu z jadra matraca. Môžete sa tak tešiť na naozaj silný spánok v hygienickom prostredí. Prispieva k nemu aj poťah matraca, ktorý má delený zips pre ľahkú manipuláciu a možno ho prať na 60 stupňov.

Žiadané sú tiež eukalyptové matrace Andromeda, Kalypsó, Dafné či Persea. Majú nosnosť až 130 kg, výšku až 23 cm, mnohé dve tuhosti a niektoré zaobstaráte v cenovo výhodnej akcii 1 + 1. Eukalyptový matrac Héra zahŕňa aj vrstvu 100% konských vlasov. Všetky modely MPO-matracov doplňujú darčeky – anatomické vankúše. Každý záujemca má z čoho vyberať a ak vám nestačia ponúkané rozmery, zadajte výrobcovi svoje vlastné. Služba „eukalyptový matrac na mieru“ je bezplatná, hradí sa len materiál spotrebovaný navyše.

matrac mpo eukalyptus pro klidný eukalyptový spánok
Matrac s eukalyptom Andromeda

Viac o eukalypte a eukalyptovom oleji

Eukalyptus alebo blahovičník je rýchlo rastúci vždyzelený strom pôvodom z Austrálie a Tasmánie. V súčasnosti sa pestuje priemyselne na subtropických plantážach celého sveta. Na rozdiel od bavlny sa eukalyptus zaobíde bez umelého zavlažovania, pesticídov aj genetického inžinierstva. Dorastá až do výšky 40 metrov a poskytuje desaťkrát väčší výnos ako tradičná bavlna, ktorú predstihuje aj v pohlcovanie vlhkosti. Eukalyptové vlákno preslávilo mimoriadna jemnosť a termoregulačné vlastnosti. Zlučuje klady iných materiálov: pevnosť polyesteru, chladivosť ľanu a hrejivosť vlny.

V Austrálii eukalyptus doteraz vytvára 70% celkovej populácie stromov. Takúto dominanciu nemá žiadny strom nikde inde na svete. Domorodí šamani ho označujú ako “dobrú silu, ktorá dáva”. Svieža chladivá vôňa eukalyptu pripomína gáfor. Eukalyptový olej nájde uplatnenie pri bronchitíde, kašli a nádche, pri zažívacích alebo močových problémoch. Používa sa aj na tíšenie bolestí, hojenie rán, zmiernenie kĺbových bolestí a tiež spríjemňuje vzduch v miestnostiach.

Eukalyptus je uznávanou prevenciou vzniku ochorenia horných dýchacích ciest. Vedeli ste, že rozprášenie dvojpercentného eukalyptového oleja zabije 70% stafylokokov obsiahnutých vo vzduchu? Spôsoby využitia eukalyptu sú široké: inhalácie, aromalampa, zvlhčovače, masáže, kloktanie, potieranie, obklady, kúpele…

Zaujímavý recept existuje pre diabetikov pre zníženie hladiny cukru v krvi: vypite trikrát denne pohár vody s jednou až dvoma kvapkami eukalyptového oleja. Prípravok tiež zmierni opuch a bolesť spôsobenú bodavým hmyzom – postihnuté miesto ním stačí potrieť. Pár kvapiek eukalyptu v aromalampe zase utlmí bolesť hlavy a povzbudí pri duševnej práci. Neoceniteľná je eukalyptová masáž alebo kúpeľ po športovom výkone či inej fyzicky namáhavej aktivite.

Pri aromaterapii však dávajte mimoriadny pozor na dávkovanie, aby ste nedopadli ako Maryška (Magda Vášáryová) v slávnom filme Postřižiny, ktorá pánovi doktorovi Gruntorádovi (legendárny Rudolf Hrušínský) neriedeným eukalyptom popálila nosovú sliznicu. Napriek tomu v tamojšom pivovare prežíval uvoľnené poetické popoludnie… 

Istotou je spanie na eukalyptovom matraci, z ktorého sa silica uvoľňuje pekne pozvoľna.

ZHRNUTIE: Všestranne zdravotne prospešný strom eukalyptus, pôvodom z Austrálie a Tasmánie, inšpiruje tiež českého výrobcu matracov z Kroměřížska. Výťažok z eukalyptu použitý v matracoch Grácia, Andromeda či Kalypsó dokáže regulovať teplotu, uvoľniť psychiku i vyháňať baktérie. Vyberte si pre svoje matrace prírodný materiál eukalyptus, obľúbený po celej zemeguli!

Mohlo by vás zaujímať

Zdieľať
Poslať

Páči sa Vám článok?

Výživa

(16)

Spánok

(57)

Ortopédia

(36)

Masáže

(8)

Kúpele

(7)

Joga

(6)

Fyzioterapia

(9)

Fitness

(15)

Celostná medicína

(24)