Prečo, kedy a ako ustlať posteľ

4 min
28 marca, 2022
Ustlaná posteľ môže prekvapiť množstvom roztočov. Dá sa tomu ale predísť
Ustlaná posteľ môže prekvapiť množstvom roztočov. Dá sa tomu ale predísť

Krásne ustlaná posteľ? Liaheň roztočov! Ide to dohromady? Za určitých okolností bohužiaľ áno. Ustielanie postele môže byť pre váš život veľmi obohacujúce, avšak zároveň dokáže zarobiť na problémy. Zistite, akým chybám sa vyvarovať, aby vašu posteľ nestrážila armáda pavúkovcov.

Prečo si ustlať posteľ

Obdivujete dokonale ustlané postele v hoteloch? Radi by ste dosiahli takýto výsledok aj doma? Skvelá vízia. Nemusí vás stáť ani toľko času a práce. A čo viac. Pokiaľ ste ešte nezaviedli zvyk pravidelného stlania postele, môže takýto rituál zvýšiť kvalitu vášho života. Prečo?

  • Pretože nenápadná činnosť, ktorej výsledok je vidieť, vám hneď zo štartu dňa ponúkne uspokojenie zo splnenej úlohy.
  • Pretože pocit uspokojenia sa vráti znova po príchode domov, kedy vás uvíta harmonické prostredie.
  • Pretože dobre odvedená práca hneď na začiatku dňa môže byť spúšťacím mechanizmom pre sériu ďalších pozitívnych činností, pre ktoré sa počas dňa rozhodnete.

Máme pre vás niekoľko tipov, ako pekne ustlať posteľ s minimálnou námahou. Najskôr by ste ale mali vedieť, ako predísť zbytočnému množeniu roztočov. Pretože ustlaná posteľ sa pre týchto nenažrancov môže skutočne stať rajom na zemi.

Ako predchádzať roztočom

Roztoče, ako je známe, milujú vlhko a tmu. Čo neznášajú, je sucho a slnečné lúče. Preto ak nechcete, aby sa vám vo vašom lôžku zabývali, pred ustlaním vetrajte. Aspoň cez víkend vyhoďte periny von alebo do okna a cez týždeň ich ráno prehoďte napríklad cez stoličku. Nechajte ich vetrať aspoň počas raňajok.

Sťažiť život roztočom môžete aj matracom s antibakteriálnou úpravou. Ak nechcete investovať do nového matraca, potom si kúpte aspoň antibakteriálny poťah s molekulami aktívneho striebra, ktorý likviduje baktérie prirodzenou cestou.

Riziko prehnaného množenia roztočov znižuje aj výmena posteľnej bielizne už po jednom týždni používania.

Zoznámte sa s trikmi, ako pekne ustlať posteľ

Ako pekne ustlať posteľ

Keď ste riadne vyvetrali, nastáva otázka, ako ustlať posteľ, aby všetko prebehlo rýchlo, a výsledok bol aj napriek tomu dokonalý? Skúste cestu troch krokov: natriasť, uhladiť a vybaviť doplnky.

  1. Základom je v každom prípade napnuté prestieradlo, buď napínacie alebo klasické doplnené napínacími úchytmi. Po bokoch ho uhlaďte tak, aby nikde nerobilo nevzhľadné vlnky. Klasickú plachtu si nechajte do sauny.
  2. Vankúš natraste. Avšak pozor na klasickú chybu začínajúcich chyžných – vankúš neuhladzujte rukami, efekt nadýchanosti by sa vytratil.
  3. Teraz je potrebné zložiť prikrývku. Môžete ju prehnúť klasicky na pol, oveľa obľúbenejšie je preložiť ju na dva sklady. Prikrývku chytíte za rohy kratšej strany, prehmatnete zhruba do jednej štvrtiny jej dlhšej strany a znovu preložíte. Potom nezrovnalosti vyhladíte. Chce to trochu cviku, ale uvidíte, že čoskoro to zvládnete ľavou zadnou.

Najväčšiu parádu urobia doplnky

Keď hoteliéri chcú, aby ustlaná posteľ vyzerala luxusne, zaobstarávajú k základnému posteľnému vybaveniu doplnky. Preto, ak ešte nemáte, kúpte si na periny pléd či deku z nejakého hebkého materiálu. Nádherne vyzerá a priamo nabáda k pohladeniu chlpatá deka.

Čerešničku na torte vytvoríte dekoračnými vankúšmi umiestnenými na veľkých vankúšoch.

Záverom

Naučte sa stlať posteľ a vytvorte si pozitívny návyk, ktorý podporí vaše dobré pocity v priebehu celého dňa. Vyvetrajte periny kvôli roztočom aspoň počas raňajok. Zaobstarajte si deku. Krásne ustlaná posteľ predsa nemusí byť len výsadou hotelových izieb.

Mohlo by vás zaujímať

Zdieľať
Poslať

Páči sa Vám článok?

Výživa

(16)

Spánok

(57)

Ortopédia

(36)

Masáže

(8)

Kúpele

(7)

Joga

(6)

Fyzioterapia

(9)

Fitness

(15)

Celostná medicína

(24)